Reach, feel, discover and teach...

EQUIZINI

Echt (L) - Nederland
T 06 - 29 35 82 15
E equizini@live.nl

Equizini geeft advies en handvaten waar dat nodig is. Afspraken kunnen zowel thuis als buitenshuis plaatsvinden.

* Verplichte velden Laat een ander weten wat u van dit bedrijf vindt: Selectievak Bericht * o.v.v. recensies.

RECENSIES EQUIZINI

 • “Ik heb een dag mee mogen kijken bij het bedrijf Equizini. Ik heb ook zelf kunnen ervaren hoe het is om een paard als co-therapeut te hebben.

  Ik heb verschillende oefeningen gedaan samen met Karin en het paard. Het dier voelde mij erg goed aan. Ik heb ervaren dat het heel erg leuk is om samen moefeningen te doen. Dmv het werken met het paard werd het verleggen van grenzen en deze aangeven ook gemakkelijker.

  Equizini heeft veel moois te brengen, het was een topervaring!”

  Student Zelfervaring Equitherapie
 • “Vertrouwen, voelen, ervaren en leren

  Met deze woorden beschrijf ik equitherapie bij Equizini. De equitherapeute Karin straalt deskundigheid, rust en vertrouwen uit.

  Ik heb (met toestemming van de cliënt) een therapiesessie bij mogen wonen. De therapeut heeft een vaste structuur in de therapiesessie. Het poetsen en het optuigen van het paard zijn ook belangrijke onderdelen om samen te doen. Er worden ervaringen opgedaan naast én op het therapiepaard. Tevens is er een wensenronde.

  Het is mooi om te zien dat de cliënt betrokken wordt bij het hele proces. Door verschillende oefeningen te doen, worden vastgestelde doelen nagestreefd.

  Bij Equizini is er ruimte en veiligheid om emoties te tonen.

  Kleine stappen zijn de grootste vorderingen!”

  Student Observant bij Equitherapiesessie
 • “Op zoek naar iets meer dan rijden op een manege, waar men alleen aan geld verdienen denkt, kwam ik in contact met Karin. Vanwege rugklachten zocht ik wel een heel betrouwbaar paard. Die heb ik in Yinte gevonden.

  Karin geeft op een positieve en duidelijke manier les. Ze leert me beter rijden met inzicht in de wereld van het paard. Daarbij focust ze op de dingen die je goed doet en dat zorgt voor meer zelfvertrouwen. Iedere les leer ik nieuwe dingen, zowel qua rijden/ zit, als over mezelf.

  Rijden doe ik voor mijn ontspanning en bij Karin kan dit op een zeer prettige manier. Door mijn enthousiaste verhalen wilden mijn dochters ook graag met Karin en Yinte kennismaken.

  Karin heeft ze een voltige les gegeven. Ze hebben hiervan genoten, want lesgeven aan kinderen doet ze op een liefdevolle manier.”

  Linda Tevreden klant van equizini
 • “Door een chronische ziekte ben ik beperkt in mijn mogelijkheden qua sporten. Al een geruime tijd ben ik op zoek naar een sport waarin mijn veiligheid gewaarborgd is, maar toch lichamelijke vooruitgang kan boeken. Door een wetenschappelijk onderzoek gelezen te hebben dat bewijst dat paardrijden MS klachten kan verbeteren, heb ik contact opgenomen met Karin.

  Hoe mooi zou het zijn om te werken aan mijn gezondheid en tevens een kleine droom te verwezenlijken? Er heeft een prettig gesprek en kennismaking plaatsgevonden. Yinte is een prachtig paard waar ik me heel fijn bij voelde. Het enthousiasme van Karin werkt zeer aanstekelijk.

  De activiteiten werden aan mij aangepast en mijn grenzen bleven bewaakt. Het bezig zijn met het paard was een hele fijne ervaring.”

  Tevreden klant
 • “Het is bijzonder om te ervaren wat een equitherapiesessie inhoudt en met je doet. Een paard voelt goed wat er in je omgaat, is eerlijk en spiegelt je gedrag.

  Zo was ik bij een oefening gespannen. Het paard voelde mijn spanning en reageerde hierop door stil te blijven staan. Door dit signaal en de communicatie met equitherapeute Karin kwam ik erachter dat ik een gespannen houding had.

  Nadat ik mijn houding had aangepast en meer vertrouwen in mezelf kreeg, kon ik de oefening volbrengen. Ik heb mijn grenzen verlegd en mijn angst overwonnen!

  Equitherapie vergroot je zelfvertrouwen, het helpt je om je mogelijkheden te ontdekken maar ook om te ervaren wat je grenzen zijn. tevens ben je bezig met verbale en non-verbale communicatie.”

  Student Ervaringsdeskundige Equitherapie
 • “De therapie heb ik samen met een paard gedaan. Het was heel erg mooi en leuk om te doen. Ik heb het vertrouwen gewonnen tijdens het vlechten van de manen.

  Samen over een zeil lopen. Het paard vond het erg spannend. Ik heb hem gerust gesteld, toen liep hij met me mee. Heel voorzichtig, stapje voor stapje. Zie je wel, we kunnen meer dan we soms denken...

  Het paard was echt mijn grote, trouwe vriend. Mijn kanjer, een steun en toeverlaat! Ik durf nu meer op mezelf te vertrouwen. Het werken met het paard zal ik niet snel vergeten!!”

  Daisy Traject equitherapie gevolgd