Reach, feel, discover and teach...

OVER MIJ

Ik ben Karin Scheres, getrouwd en woonachtig in Echt. Van jongs af aan heb ik een passie voor dieren. In het bijzonder voor paarden en honden. Als tiener droomde ik ervan om van mijn hobby mijn beroep te maken: werken met mensen en dieren. Op latere leeftijd is dit werkelijkheid geworden, een pracht kans!

Naast mijn liefde voor de viervoeters, ben ik zo’n 15 jaar werkzaam in een orthopedagogisch behandelinstituut voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. Vaak in combinatie met leer- , gedrags- en psychiatrische problemen.

Destijds viel het me al op dat er weinig werd ondernomen met dieren. En dat terwijl het contact met dieren zoveel meerwaarde brengt in het leven naar mijn idee. De ervaringsverhalen spreken voor zich. Waarom wordt er dan zo weinig mee gedaan? ‘Daar ga ik verandering in brengen’, was mijn gedachte. Dat lukt inmiddels aardig goed. Mijn enthousiasme werkt aanstekelijk.

Steeds meer mensen weten de weg naar EquiZini te vinden. Vaak komt men op bijzondere wijze in  contact met de honden en de paarden. Nieuwe impulsen worden aangewakkerd, moed ontstaat waarna 'symbolische'  hindernissen worden genomen samen met de viervoeters. Ik word er erg blij van als ik weer stralende mensen zie. Op eigen kracht kunnen ze uiteindelijk verder. Daar ben ik dan enorm trots op!!

Wat kenmerkt mij…

Tijd maken voor de ander is een kleine moeite, maar van onschatbare waarde. Ik ga uit van mogelijkheden in plaats van beperkingen, dat is mijn drive. Het beste in iemand naar boven halen en te zien groeien, de kroon op mijn werk.

Als ik iets voor ogen heb, dan ga ik er volledig voor. Kwalitatief werk staat hoog in het vaandel! Ik ben optimistisch en heb door de jaren heen geleerd om te genieten van de kleine dingen in het leven. De natuur heeft bijvoorbeeld zoveel te bieden, als je er maar oog voor hebt. De honden en paarden spelen een belangrijke rol hierin.